Creations in catering
Image default
Society / Relationships

Hoge eisen aan dozen als verpakkingsmateriaal

Aan dozen als verpakkingsmateriaal wordt een steeds hogere eis gesteld nu het winkelen in traditionele winkels jaar na jaar afneemt, omdat het online winkelen jaar na jaar toeneemt. Met dergelijke stijgingen heeft dit geleid tot meer beschadigde pakketten die hun weg naar klanten hebben gevonden.

Beschadigde dozen, beschadigd imago

Vanuit het perspectief van de klant kan het ontvangen van een bestelling met schade aan de dozen die dienen als buitenverpakking de perceptie van productwaarde en kwaliteit direct verminderen. Nu online shoppers bij de eerste poging afhankelijk worden van een effectieve pakketbezorging, moeten retailers ervoor zorgen dat ze verpakkingen selecteren die niet alleen het transport overleven, maar die de klant ook direct visueel aanspreken.

Het is voor bedrijven nu meer dan ooit belangrijker geworden om ervoor te zorgen dat een geleverd product goed beschermd is. Voor e-retailers betekent dit dat ze verpakkingen moeten selecteren die niet alleen voldoen aan gestelde eisen (van bedrijf naar consument), maar ook verpakkingen die kunnen worden hergebruikt voor de verwerking van retouren (van consument naar bedrijf) zonder dat dit voor de klant ongemak oplevert.

Verpak effectief ter bescherming tijdens transport

Gemiddeld is een pakket dat uiteindelijk op zijn bestemming arriveert maar liefst 50 x aangeraakt met 50 x kans op het oplopen van enige schade. Het spreekt voor zich dat het belangrijk is als je een pakket verstuurd, rekening houdt met een aantal zaken. Sommigen punten hieronder spreken voor zich, anderen verdienen enige extra uitleg.

1. Plaats het artikel in het midden van een doos die geschikt is voor het gebruik ervan.

2. Vul lege ruimte op om de inhoud te beschermen.

3. Gebruik een tape met een waarschuwing, zoals bijvoorbeeld: voorzichtig breekbaar.

4. Gebruik kwalitatieve verpakking van de Dozenhal. De ervaring leert dat een goede doos als verpakking een bewezen sleutelrol speelt in het leveren van een uitstekende service. Hiermee kan je als bedrijf een concurrentievoordeel behalen en behouden. Slechte service in een competitieve omgeving kan immers zeer kostbaar zijn. Door het gebruik van goed ontworpen verpakkingen worden slechte ervaringen tot een minimum beperkt. Omdat bepaalde producten van nature kwetsbaarder zijn voor schade, kunnen slimme verpakkingen worden gebruikt om zorgvuldiger te beschermen.

5. Werk samen met betrouwbare koeriers. Aangezien vertraagde en verloren pakketten een veelvoorkomend probleem zijn bij online bestellingen, is het selecteren van de juiste koerier om mee samen te werken een belangrijke beslissing binnen het bedrijfsleven, aangezien zij jouw bedrijf vertegenwoordigen tegenover je klanten. Het is van cruciaal belang ervoor te zorgen dat problemen en slechte service beoordelingen tot een absoluut minimum worden beperkt.