Creations in catering
Image default
Society / Relationships

Hoe je als uitvaartorganisatie de nabestaanden kan helpen!

De periode na het overlijden is voor de nabestaanden een erg moeilijke periode. Zo komen er veel emoties naar boven en niet iedereen weet even goed hoe hij of zij hiermee om moet gaan. Gelukkig zijn de uitvaartorganisatie erg meewerkend om het de nabestaanden zo gemakkelijk mogelijk te maken in deze moeilijke tijd. Het is namelijk vaak zo dat er nog veel geregeld moet worden om het tot een mooi en waardig afscheid te brengen. Alles moet alleen wel in overleg gaan! 

Nabestaanden die dingen zelf willen regelen. 

Het kan natuurlijk zijn dat sommige nabestaanden zelf veel inspraak willen hebben bij het regelen van de uitvaart omdat het voor een persoon is die dierbaar voor hun was. Het is dan alleen wel voor hun erg heftig om alle aspecten van de uitvaart zelf te moeten regelen. Gelukkig is regelen van de uitvaart via een checklist gemakkelijker en minder heftig. Je weet dan namelijk al welke dingen er geregeld moeten worden en dan kun je gemakkelijk afstrepen welke dingen al geregeld zijn en welke niet. Hierdoor ontneem je veel last van de nabestaanden en hebben zij ook het gevoel dat zij veel invloed hebben op de uitvaart!

Maak het persoonlijk

Het enige aspect wat de nabestaanden wel moeten regelen is het persoonlijk maken van de uitvaart. Dit moet namelijk gedaan worden doormidden van foto’s en video’s en deze beelden kunnen alleen de nabestaanden leveren aan de uitvaart organisaties!