Creations in catering
Image default
Society / Relationships

Een goede uitvaart: Maak het persoonlijk!

Het is een erg moeilijke periode: Als een dierbaar persoon bij jou in de omgeving overlijdt. Hierdoor kom jij in een moeilijke periode en dit is niet fijn. Sommige mensen weten namelijk niet goed hoe ze hiermee om moeten gaan en wat ze eraan kunnen doen om toch met een goed gevoel door deze moeilijke periode heenkomen. Gelukkig zijn de medewerkers ook getraind om goed te praten over hoe jij je voelt na het overlijden van die persoon. De een kan er namelijk beter mee om gaan dan de ander. Zoek daarom ook steun bij de andere nabestaanden. 

Welke persoonlijke aspecten kun je gebruiken? 

Er zijn verschillende dingen die je naar voren kan laten komen bij het regelen van een persoonlijke uitvaart. Zoek als eerste met alle nabestaanden alle leuke foto’s van de overleden persoon uit. Hier kun je dan een collage van maken zodat mensen een goed impressie krijgen van wie de persoon was. Sommige mensen hebben ook veel videobeelden van de overleden persoon. Dit geeft dan natuurlijk een beter beeld van de persoon dat alleen de foto’s. Ook zijn er mensen die hun verhaal willen doen over de persoon. Verschillende mensen hebben namelijk verschillende ervaringen met de persoon en hierdoor ontstaan verchillende mooie herinneringen. 

Maak een memori

Een momori kan veel mensen helpen. Een memori is een herinnering voor de nabestaanden van de andere nabestaanden. Hier kunnen mensen een berichtje achterlaten voor de directe nabestaanden en hier kunnen zij dan steun uithalen om de moeilijke periode door te komen.