Creations in catering
Image default
Society / Relationships

De ware liefde vinden via datingsites

Is het mogelijk om de ware liefde te vinden via een datingsite? Wij namen de proef op de som en gingen op onderzoek uit. Via Google kwamen we in contact met Theo en Stientje. Zij plaatsten op een review website een bericht dat ze Parship wilden bedanken voor hun datingservice. In 2012 leerden ze elkaar via deze datingsite kennen. In het bericht roemen ze de uitkomst van het matchingsysteem. 5 jaar later zijn ze dus nog steeds bij elkaar. In het bericht valt te lezen dat ze bovendien 3 kinderen hebben en verhuisd zijn naar Frankrijk om daar een bed & breakfast te beginnen. Wij wilden graag weten hoe dit contact via Parship tot stand kwam. Stientje is zeker niet kort van stof en stuurt ons een lange mail terug. Enkele passages uit deze mail vind je hieronder.

 

“Hallo Stientje en Theo, wat leuk om met jullie in contact te komen! Wij willen graag weten hoe het eerste contact verliep en wanneer jullie voor het eerst gingen afspreken.”

 

Stientje: Ik was 29 jaar op het moment dat ik besloot om dingen maar eens anders te gaan aanpakken. Ik had een goede baan en leuke vrienden om mij heen. Maar toch miste ik iets wat denk ik iedereen wel zou missen. Je komt thuis van je werk in een leeg huis, gaat boodschappen doen en daarna eten en valt dan s’avond in slaap om de volgende dag in hetzelfde ritueel te komen. Bijna elk e dag zit je dus alleen thuis tot de volgende dag weer begint. Ik miste echt een maatje op dat moment. Ik had geen zin om iemand te zoeken door middel van een wanhopige poging in een bar. One night stands en dat soort dingen zijn sowieso niet mijn ding. Kortom ik probeerde mij zelf eens in de etalage te zetten op een datingsite. Zonder hoge verwachtingen schreef ik mij in bij Parship. Destijds was dit een datingsite die zich enkel op hoog opgeleiden richtte. Niet dat dit nou echt een criterium voor mij was, maar zeker geen negatief punt als je elkaar op opleidingsniveau kunt vinden.

 

Nadat ik mijn profiel volledig had ingevuld duurde het maar even voordat de berichten binnenstroomden. Direct viel mijn oog op het bericht van ene Theo. Hij had mij nieuwsgierig gemaakt. Daardoor volgde een lange mailwisseling om uiteindelijk af te spreken voor een etentje bij Theo thuis. Een flinke reis was dat nog omdat ik destijds in Leeuwarden woonde en Theo in Zeeland. Vastberaden stapte ik in de trein naar het verre zuiden. Zoals je misschien wel al door hebt was dit naar alle waarschijnlijkheid de beste beslissing in mijn leven geweest. Of ik Theo ook had ontmoet zonder Parship? Gezien de afstand tussen ons beiden destijds lijkt mij dit zeer onwaarschijnlijk.

 

Bronnen:

https://welkeonlinedatingsite.nl/datingsites/parship-kosten-review-ervaringen/

http://datingsites24.nl/blog/een-datingsite-gebruiken-om-een-vriendschap-te-vinden/