Creations in catering
Image default
Society / Relationships

De meest gestelde vragen over rieten daken

Rieten daken zijn volgens velen nog steeds een onbereikbare droom. Een rieten dak kost veel geld, gaat niet lang mee en je hebt er nog onderhoudt aan ook. Deze zaken zijn eigenlijk wel te overzien. Wanneer je goed voor een rieten dak zorgt, dan kun je er lang van doen. Hieronder vindt u een aantal meest gestelde vragen over rieten daken en alles wat daarbij komt kijken.

Hoe lang blijft een rieten dak goed? Een rieten dak is een product van de natuur en heeft genoeg zonlicht en wind nodig. Het dak heeft dit nodig, omdat zonder voldoende zonlicht en wind het dak zijn vocht niet kan reguleren. Als het dak te lang vochtig blijft, dan kunnen eer schimmels ontstaan en dan gaat het riet rotten. Dit maakt het dak zwak en delen zullen eraf vallen. Dit wil je natuurlijk niet. En gelukkig kan je dit makkelijk voorkomen. Zorg ervoor dat de omgeving van de woning geschikt is. Haal dichte begroeiing die wind en zonlicht tegenhouden uit te buurt van de rieten kap.

Heeft een rieten dak vaak onderhoud nodig? Een rieten dak heeft weldegelijk onderhoud nodig, maar het is niet zoveel en zo hardnekkig als de meeste denken. Het onderhoud wordt aan het dak gedaan om te voorkomen dat je erge schade gaat krijgen. Tijdens dit soort onderhoudsbeurten, die je jaarlijks zou moeten doen, repareer je kleine plekjes en overige oneffenheden aan het dak. Dit kan je zelf ondernemen of overlaten aan de gepassioneerde rietdekkers. Door het dak ieder jaar een klein beetje bij te houden, kan je ernstige mos of schimmelvorming voorkomen en zo kun je veel langer genieten van je rieten dakbedekking.

Is een rieten dakbedekking voor ieder huis mogelijk? Een rieten dakbedekking is vaak mogelijk. Soms is dit zonder aanpassing aan het dak mogelijk en soms na een aantal kleine aanpassingen. De ideale hoek van het dak is 45 graden.