Creations in catering
Image default
Society / Relationships

Dating voor hoger opgeleiden erg populair

Dating voor hoger opgeleiden is steeds populairder onder de jongeren. Uit onderzoek blijkt dat jongeren die net zijn afgestudeerd, op zoek zijn naar een nieuwe liefde. Van het aantal hoogopgeleide singles die zijn afgestudeerd, zijn ruim 70% op zoek naar een relatie. 

Voor vele hoger opgeleide singles is het lastig om een partner te kunnen vinden. Websites die datingsites vergelijken, maken het mogelijk om te kijken welke datingsite het best bij de slimme studenten passen. Voor alle singles die net HBO/WO zijn afgestudeerd staat meer dan de helft open om een nieuwe partner toe te laten. De andere helft zegt eigenlijk eerst een carrière willen op te bouwen, waardoor laat de liefde toch even op zich wachten. Als hoogopgeleide single wil je iemand die bij je past, er is daarom ook geen ruimte voor singles die spelletjes spelen en gewoon opzoek zijn naar contact. 

Het enige wat telt is het opleidingsniveau wat de singles hebben afgerond. Aan de hand daarvan wordt er door datingsites zoals Elitedating en e-Matching een match gevonden. Deze datingsites zijn op dit moment erg populair onder de hoogopgeleide jongeren. Daardoor worden deze sites ook massaal gebruikt om een hoogopgeleide single te vinden. Grotere datingsites zoals Parship meldt dat deze datingsites echte concurrenten zijn. 

Waarom hoger opgeleid?

Een hoog opgeleide single wordt verwezen naar iemand die minimaal een HBO opleiding heeft. Bij bovengenoemde datingsites is dit de richtlijn waar ze zich op focussen als het gaat om daten met hogeropgeleide. Onderzoek heeft aangetoond dat er meer hoogopgeleide vrouwen actief zijn dan mannen op datingsites, zo is te zien in de afbeelding onder dit artikel. Duurzame relaties met iemand die zich niet op het zelfde niveau begeeft, is moeilijk te onderhouden.

Het recente onderzoek van het CBS geeft aan dat het opleidingsniveau van de twee partners minder dan één niveau verschilt. Door te kiezen voor iemand die het zelfde denkvermogen heeft, voorkom je bepaalde problemen. Dit is op het gebied van ambitie en doelen vooral het geval. Het is niet onmogelijk om een relatie met een lageropgeleide te laten slagen, maar dit wordt wel lastiger i.v.m iemand die een hogere opleiding heeft. 

Eenmaal een datingsite te hebben gevonden is het een kwestie van geduld en serieus contact hebben. Wel een datingsite die genoeg hoog opgeleide singles bevat om een nieuwe partner te kunnen vinden. Daardoor hoeven de hoogopgeleide singles binnen de kortste keren niet meer zonder partner door het leven.